Halloween

Imorgon är det Halloween. 
Och jag börjar få lite halloween feeling. Jag karvade en super super liten pumpa idag och köpte lite smink till imorgon. Jag och Hannah ska knacka dörr typ. 

Ja, ja de ska vi. Töntigt men i don't give a shit. Om man vill göra nåt som folk kanske tycker är töntigt men man själv vill göra det så ska man väl inte bry sig.  
Så skapar man roliga minnen. Iaf på mitt och hannahs sätt 😄
Har så sjukt roliga och konstiga minnen med Hannah. Bara för vi skiter i vad alla andra tycker. 😊

Jag har fixat kläder till halloween. Jag köpte ju även smink. Nån vit kräm och röd karamell färg. Det har jag sprayat på ett par vita byxor så det liksom börjat rinna om man säger så. Sen klipper man ett litet hål i mitten. 

Så där ser det ut på båda benen. 


Ändå liksom rätt coolt. 
Och sen en vit tröja med i princip samma sak också. 

Imorgon ska jag och Hannah åka runt 09.20 till pappas jobb i Henriksdal. Vi åker till Centralen i Stockholm där Starbucks ligger så då måste man köpa en kaffe innan vi tar 53:an till Henriksdal. 
Så ja. Det är väl ungefär så dagen imorgon kommer vara. Lägger upp bilder under dagen imorgon. 

Alltså den är verkligen Pytte liten och söt :) det tog tid och karva den. Jag andvände en liten kniv och en nål för att kunna karva. Hehe 
För att kunna ha ett ljus i kan jag inte ha lock eller ett vanligt värmeljus. Så var tvungen att skära bort metallen runt de lilla stearin ljuset och skära bort lite stearin runt det så det skulle få plats i pumpan. 
Så då förstår ni ungefär hur liten den är 😄 


Mamma skulle åka till centrum och köpa en större imorgon. Så då blir det kanske lite lättare och karva. 
Vi brukar rosta kärnorna i ugnen. Det är rätt gott :)Idag var jag och Hannah ute med Essie, vi gick till en hundgård. I närheten där ja bor hos mamma. Och den var lerig idag. Vilket Essie älskar, men inte den personen som är tvungen och duscha henne sen (jag o Hannah) 

Hon låg ner i vatten pölen och rullade sig i lera. 

Fast för en månad sen var de nästan lite värre... 😁Essie och träningen.

Jag tränar ju min Golden Retriever valp Essie som är snart 7 månader.
Jag tränar henne lite inom utställning. Som tex att gå i ringen fint, och få bra kontakt att gå och tänka på sina steg. Och kunna öka och sänka traven. Och även att kunna stå fint. Vilket går bättre och bättre. 
Man känner att hon börjar hitta intresset att träna de. 
Vi var ju även på tävling på farsta gård för inte så länge sen alls.
Hon verkade tycka det var kul. Fast vi hade knappt tränat henne innan tävlingen så hon var ju rätt vild och inte så arbetssam för hon visste typ inte vad som hände. 
 
Och så tränar ju jag såklart små tricks. Hon kan hitills: Sitt, ligg, high five, rulla runt, snurra runt, Vackertass, Typ att hon ska gå mellan benen, hopp över benet. Fast ska öva in lite fler tricks med. 
Jag ska även börja träna när man är ute och hon är lös att när man säger "Kom" att hon ska komma direkt och få godis då. För det är en viktig grej som jag inte tränade när hon var mindre när hon var lös. Men det är aldrig försent att träna tycker jag. 
 
Världens finaste hund <3 
 
 
 

Stallet

Så, idag cyklade jag och Johanna till det där stallet i Tungelsta. Och det var as kul att vara där :) 
Fast vi cyklade först 4km till pendeln, tog pendeln och sen cyklade 3km till stallet. Och sen hem också.
Vilket var en bit liksom. 
Men vi mockade, gav hästarna mat, fixade Hö, gick promenad med en häst, soppade stall gången, smörjde kör selen, åt lite, fixade hagen lite, tog in hästarna, fixade dom lite, tog på täcke och sen ut i stallet igen. 
Så vi gjorde mycke. Och vi var där från 12.00 till 18.00 och vi är typ as trötta nu. 
Vi ska kolla film och käka frukt sallad. Vi ska dit imorgon igen ;)

Hon har 3 hästar och äger 2. Herman och toppen :) Herman är en shettis och toppen är halv blod eller varmblod ja kommer inte riktigt ihåg. Toppen är fux. 
Ina äger hon inte utan har bara i stallet. Det är en Nordsvensk :)


Felicia Skauvold♥

En blogg om min vardag och mina största intressen, Hästar och hundar.

RSS 2.0